Ook dit jaar doen we ons best de actie Heel Utrecht gaat voor lezen via de pers bekendheid te geven.

Hieronder vind je de verschillende publicaties.


Wethouder Anke Klein leest voor uit 'Kikker is Kikker'

10-04-2019

 

Woensdag 10 april kwart over 9. Peuters van voorschool Winnie de Pooh en kleuters van basisschool De Schakel lopen verwachtingsvol de Bibliotheek Overvecht binnen. Het is feest, want de actie 'Heel Utrecht gaat VoorLezen' gaat van start. Overal hangen posters en vlaggetjes van Kikker, uit de prentenboeken van Max Velthuijs. Zijn boek 'Kikker is Kikker' staat dit jaar centraal.

Wethouder Anke Klein komt voorlezen. Zij is "een helper van de burgemeester, de baas van de stad". Want die kan best wat hulp gebruiken, dat snappen de kinderen wel. Ze leest voor uit 'Kikker is Kikker', een grappig prentenboek waarin Kikker steeds probeert om nét zo goed te zijn als zijn vriendjes. En er dan achter komt, dat iedereen anders is, maar dat dát nou juist zo leuk is. De wethouder leest voor aan de kinderen alsof het haar dagelijks werk is. Ze hangen aan haar lippen, denken mee met het verhaal en verzinnen oplossingen. Op de vraag wie ook groen heeft als lievelingskleur, net als Kikker, gaan een paar handen de lucht in; bij roze, net als Varkentje, veel meer! En de kleine Kikker knuffelen om hem te troosten, dat willen ze allemaal wel.

Als het boek uit is, volgt er nog een verrassing: Kikker is zelf aanwezig, levensgroot. En hij heeft voor elk kind een exemplaar van het boek om mee naar huis te nemen! Dat wordt glunderend ontvangen. Kikker krijgt een high five of boks van alle kinderen, een aantal wil ook wel met hem op de foto. 
Voorleestips Er wordt nog even nagepraat bij wat fruit en drinken. De ouders en leerkrachten krijgen bij de koffie nog extra voorleestips mee. Dan gaan de kinderen weer terug naar school, met hun boek onder de arm. Want Heel Utrecht gaat VoorLezen!


Heel Utrecht gaat Voorlezen

01-04-2019, Stadsblad Utrecht

 

https://www.stadsbladutrecht.nl/nieuws/algemeen/684166/heel-utrecht-gaat-voorlezen

Wethouder leest voor

03-04-2019, Stadsblad Utrecht

 

https://www.stadsbladutrecht.nl/reader/63185/1072809/wethouder-leest-voor